Specialtilpassede stepmotorer reducerede støj og vibrationer

Reducering af støj og vibrationer i ventilationsanlæg

En kunde henvendte sig til os med forspørgsel på reducering af støj og vibrationer fra motoren i deres ventilationsanlæg, som forplantede sig ud igennem ventilationssystemet i bygningen.

Grundet lavt reguleringsområde på 0-400 rpm, kombineret med højt Nm – anbefalede vi fremfor nuværende løsning med AC-gearmotorer, en ny løsning med stepmotorer.

Udover stepmotorens evne til at arbejde med meget højt moment ved lave omdrejninger, kunne gearet ved den tidligere løsning med AC-motor nu spares væk grundet stepmotorens fordele. Dermed opnåede vi i en og samme løsning mere optimerede fysiske dimensioner på anlægget, og som ekstra bonus – reduceret tab af kraft som ved tidligere løsning med gear.

Installationsklar plug and play løsning

Stepmotorerne blev tilpasset så de indfriede kundens krav om at være 3-faset med 200V spænding, og det hele blev leveret som installationsklar plug and play løsning med specialtilpassede kabler, stik og monteringsdele.

4 af disse kundespecifikke plug and play løsninger til ventilationsanlæg er nu i drift, hvor de specialtilpassede højspændings stepmotorer – udover at give kunden en overordnet energibesparelse, også kan udnytte motorens effekt optimalt, opnå længere levetid på komponenterne og samtidigt mærkbar reducering af serviceudgifter og vedligeholdelse.

Se flere referencer

Vil du også opleve kort vej til succes på dit næste projekt?

Vi sidder klar til at hjælpe dig - før, under og efter dit næste projekt.

Find din personlige rådgiver her

Få nyheder, inspiration samt tips og tricks fra Bondy

Få nyt fra Bondy på LinkedIn

Få nyt fra Bondy på Facebook